Corner block in Fitzroy


 

Documentation is just about to start on this project for a corner block in Fitzroy. The existing house is an unusual building with no windows onto the street. The light comes through skylights and windows onto the south facing garden. These spaces are cool and shaded in summer but in winter the house has limited natural daylight. The new extension provides sun-filled winter spaces and direct views across the existing roofscape. We have employed a language of roof and the new form nestles into the existing valley behind the parapet.
These images are from a computer model made during the design development stage.

more posts

Mitchell St

Happy snaps on photo shoot day: stained glass in the north-facing wall and mirror-arama in the wet areas.See more of this project here and here.

Read More »

Preston Studio finished

Last touches to change an out-building into a home-office / studio. With the front, north-facing wall hard onto the footpath, adjustable and open-able rust steel

Read More »